tiistai 20. toukokuuta 2014

Käpytikka

Kiitos kaikille onnitteluista! Nyt on todella huojentavaa, kun opiskeluissa on jäljellä enään yksi tehtävä. Jonkinlaista stressiä on kaiketi ollut matkan varrella, kun viimeisen näytön jälkeen sain mojovan pääkivun (yleensä minulla ei särje koskaan pää) ja siihen päälle kunnon flunssan. Mennyt viikko on kulunut viltin alla dekkareita lueskellen.

Dekkareiden tarinoita on taustalla säestänyt tasainen kopina. Arvelin, että käpytikka (Dendrocopos major) se taas sähkötolppaa koputtaa, mutta aamuisella pihakierroksellani minulle valkeni, että peijakas on tuunaillut uuteen kuosiin perennapenkin reunoilla kulkevat vanhat hirret.  :O)


Kuvan vasemmasta yläkulmasta, kesäpikkusydämen (Dicentra formosa) takaa näkyy mistä koputtelu on alkanut. Perennapenkki on selvästi uusien reunojen tarpeessa, mutta antaa tikan suorittaa ensin täys kierros aarteenetsintää! Toivottavasti löytää syötävää mahan täydeltä.16 kommenttia:

 1. Voi ei, mikä tuholainen...meillä samanmoinen oli hakannut aidantolppia ihan urakalla. Viimeinen kuva on tosi hieno! Ja onnittelut opintojen loppusuoralle, taidat valmistua unelma-ammattiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tikka on pysytellyt aiempina vuosina sähkötolpassa ja nakutellut käpyjä siinä. Tiputellut sitten käpyjen "karoja" havupenkkiin. Nyt on selvästi rohkeampi ja laajentanut etsintäretkiään!
   Unelma-ammatti tosiaan :O)

   Poista
 2. Nakuttelevat tirpat ovat tulleet meilläkin tutuksi, kohteena oli talo. Viime kesänä yläkerran purkutöiden yhteydessä löytyikin seinän sisästä pari linnunpesää kaiken muun jännän lisäksi, joita vanhoista taloista voi löytyä.

  Onnea opintojen päättämiseen, itse sain syksyllä toisen tutkintoni valmiiksi ja voi huikeaa, mikä fiilis siitä tutkintotodistuksesta tuli. Iso urakka oli ohi ja omat tavoitteet saavutettu. Tsemppiä loppupuristukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Taloa nakutteleva tikka on kyllä tosi ikävä seuralainen!
   Vanhoista taloista löytyy tosiaan vaikka mitä aarteita. Niin meilläkin, kun yläkertaa remontoitiin. Vieläkin pihasta löytyy vanhoja pulloja, luita ja maatumattomia roskia.

   Kiitos :O)

   Poista
 3. Ohhoh, onpas se ahkerasti reunahirttä naputellut! Hauskasti tuossa alimmassa kuvassa jalat ilmassa, onkohan se juuri laskeutumassa?

  Toivottavasti flunssa helpottaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkera on tikka ollut ja systemaattisesti kiertänyt koko penkin! Alimmassa kuvassa on hyppy. Tikka lehahti maasta oksalle ja vaihtoi paikkaa hyppelemällä. Harmi ettei minulla ole parempaa zoomia. Kuva on kaukaa. Tikka on niin arka, että lähtee heti karkuun, kun menen ulos. Ylimmät kuvat otin ikkunan läpi.

   Toivon myös, että tukkoinen olo pian helpottaisi. Nyt kun ei ole enää hellettä, jaksaa ulkonakin touhuta.

   Poista
 4. Hienot kuvat käpytikasta...meilläkin täällä sellainen asustaa...ainakin yksi..:)

  VastaaPoista
 5. Melkoisen sinnikkäästi on tikka kiertänyt. :) Meillä nuo nakuttavat saaren puolella vanhoissa poppeleissa ja välillä sit sähkötolppia melkoisella metelillä. Toivottavasti vointi alkaa helpottaa tosiaan ja pääset omaa pihaakin laittamaan. Vaikka on siinä dekkarien luvussakin puolensa, tulee ainakin levättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tänään ei ollut enää yhtä tukkoinen olo ja puuhailin pihalla. Tikka kävi pariin otteeseen reunuksella, mutta Silppuri ajoi tikan pois. Nyt sen pitää jatkaa työtänsä öisin :O)

   Poista
 6. tehokkaasti on tikka kaivertanut. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokas ja vikkelä on ollut tämä tikka!

   Poista
 7. Tikka on päättänyt tosiaan kohentaa reunusten olomuotoa. Omalla tavallaan hauskoja nämä luontokappaleiden tarjoamat yllätykset (vaikka aiheuttavatkin välillä lisähommaa). Toivottavasti flunssasti hellittää pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelin, että rakennan koululaisten kanssa kesälomalla ötökkähotellin. Taidettiinkin rakentaa sellainen jo vuosia sitten :O)

   Poista
 8. Uudet kaiverrukset kukkamaanreunustoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti "tuunattu", eikä ole muilla samanlaisia :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥