keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ensimmäiset sipulikukat

Nyt on ollut niin lämmintä, että puutarhassakin kaikki tapahtuu vikkelään. Tätä kevään korvalla popsittua sipulikukkapenkkiä olen erityisesti tarkkaillut ja jännännyt, josko siinä on yhtään sipulia jäljellä. Nälkäiset taisivat syödä vain piipot. Tämän päivän aikana ovat ensimmäiset nuput avautuneet. Laitoin syksyllä maahan neljää eri tulppaania (Tulipa Triumph Purple ja T. Triumf, T. Groenland sekä T. Angelique)  mutta tämä kukinto ei mielestäni täsmää mihinkään niistä. Tunnistatko sinä? Kiitos avusta Intianmintulle!  Tämä kaunotar on ripsureunatulppaani Tulipa gesneriana 'Queensland', Crispa-ryhm. Onpa mukava seurata mihin em. sipulipussiin nämä kaunottaret ovat sujahtaneet.


Jos sipulikukat ovat lähteneet pikapikaa kasvuun, on perennatkin ottaneen kasvupyrähdyksen. Kiinanpioni  Paeonia lactic. `Sarah Bernhardt´ kiri hetkessä tulppaaneja pidemmäksi.

Tulpaanien kanssa samassa penkissä kukkii myös valkoinen tummahelmililja Muscari aucheri `White Magic´.


Ilokseni myös tummahelmililjat Muscari armeniacum kukkivat, vaikka olen näköjään istuttanut päälle  tummakurjenpolvea Geranium phaeum `Samobor´. Sopu tilaa antaa :O)

Tervetuloa lukijaksi Saraheinä!

7 kommenttia:

 1. Onpa kyllä kaunis tuo röpsöreunainen tulppus. En tiedä lajiketta, olisipa mukava tosiaan tietää. Herkullinen!!! Sydämeni vei.. :D. Nättiläinen on myös tuo valkoisena hohtava helmililja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tulppaani on kyllä ihana yllätys. Ehkä tässä vielä selviää, minkä lajikkeen kanssa nämä sipulit ovat vaihtuneet. Tämä tosiaan taitaa olla Intianmintun vinkkaama Queensland.

   Poista
 2. Söpö tulppaani, joku crispa-lajike se on. Punertavista en tiedä nimeltä kuin Sunset Miamin, mutta se tuo ei varmaan ole, kun ei näy keltaista joukossa. Toivon mukaan nimi löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googleta Queensland tulppaani, voisiko olla se?

   Poista
  2. Kuvan perusteella näyttäisi olevan just Queensland! Kiitos avusta! Tykkään kirjoittaa kasvien nimet muistiin ja tunnen vielä tosi huonosti tulpaaneja. Yritin googlettaakin jo, mutten löytänyt oikeaa kukkaa!

   Poista
 3. Onpas hauskan eri väriset rimpsut tuossa tulppaanissa. Tulee mieleen 20-luvun kepeät juhlamekot :)

  Meillä alkavat helmililjat olla kukkimisen lopussa, mutta onhan se kestänytkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskat rimpsut tosiaan. Minulle tuli mieleen kuura :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥