keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Arki 3-5/5

Joskus sattuu sellasia viikkoja, et mennään tennarit sauhuten paikast toiseen. Tähän viikkoon on vipinää riittänyt. Mulla oli meinikinä jättää arkihaastekin kokonaan, kunnen ole ehtinyt kastelua kummempaa puutarhassa tehdä. Satuin kuitenkin saamaan yhden koulutehtävän tehtyä, joten tässä muutamia kuvia värikkäästä alkuviikostamme :O) 

Posti toi ihastuttavan arpavoiton Katilta! Kiitos oikein kovasti! Tykkään niin näistä kauniista Muumurun korteista. Suklaa on aina herkkua ja uusia kasvejakin on mielenkiintoista kokeilla. Arpavoitto sisälsi sitruunaeukalyptuksen (Eucalyptus citriodora) siemeniä. Niistä PITÄISI olla helppoa kasvattaa miedosti sitruunalta tuoksuva viherkasvi :O)

Kukkivien viherkasvien hoidossa olen aina heikoilla. Yleensä joko kastelen liikaa tai liian vähän. Helmikuussa hankkimani gloxinia (Sinningia speciosa) kukki muutaman viikon ja alkoi ruskettaa alimmaisia lehtiään. Jatkoin kastelua ja lannoitinkin muutaman kerran. Viime viikolla poistin muutaman ruskettuneen alalehden ja varsi olikin täynnä nuppuja. Kaksi samettista kaunotarta avautui jo!

Koulullakin tuli piipahdettua kuuntelemassa opinnäytetyöseminaaria. 

Ensi viikon tutkintotilaisuutta (ennen puhuttiin näytöstä tai näyttötutkinnosta) varten kokosin lannoite ja torjunta-aineista tuotekansion. Kerään omien muistiinpanojeni tueksi myös käyttökokemuksia. Jos sinulla on kokemusta Neudorffin tuotteista kuulisin mielelläni niistä! Sekä hyvät että huonot kokemukset ovat arvokkaita.
 
Kastelukierroksella huomasin, että kasvilavassa on alkanut kasvaa jotakin. Vaan en tiedä mitä! Kylvin lavaan viime keväänä kukkakaalia, eikä niistä siemenistä itänyt yksikään. Voisiko olla niin, että siemenet itävät vasta nyt? Kuvassa näkyviä sirkkalehtipareja on vaikka kuinka monta siellä täällä lavaa.

Klapihommat saatiin alkuun.

Tämän vapun aion kuitenkin ottaa rennosti lehteä lueskellen, simaa ja munkkia nauttien!

Oikein mukavaa vappua kaikille!

12 kommenttia:

 1. Hih! Kasvilavan yllätys kiehtoo minuakin. Kerrothan myöhemmin mikä kasvi sinut iloisesti yllätti.
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pikkuiset pääsevät kyllä nyt erityistarkkailuun. :O) Muurahaiset ja koira tassuissaan järjestävät joka vuosi yllätyksiä siemenkasvatukseen. Sirkkalehdistä en useinkaan arvaa mitä missäkin kasvaa, mutta viimeistään kukinto paljastaa onko tullut hoidettua rikkakasvia vai jotakin tarkoituksella istutettua!
   Mukavaa vappua!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos vielä ihanasta palkinnosta! Herkuteltiin tänään aamupalalla minttusuklaalla. Nam!

   Poista
 3. Mikä ihana lehti sulla siellä onkaan vappulukemisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän lehden löysin ihan sattumalta marketin hyllystä. Ehkä on ilmestynyt monta kertaa jo, mutta vasta nyt minä huomasin. Ihana on!

   Poista
 4. Tuo lehti vaikuttaa oikein lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinkin esitellä paremmin mitä se pitää sisällään.

   Poista
 5. Lehti vaikuttaa minustakin kiintoisalta.

  VastaaPoista
 6. Minä olen niitä etanapellettejä käyttänyt muutaman vuoden ja ne ovat kyllä aivan pelastus täällä voisiko sanoa kotilopuutarhassa! Pitäisi ostaa seuraava säkillinen taas, koska niitä kyllä kuluu!

  Täytyy katsella, jos tuollainen lehti osuisi silmään. Menin sen perässä eilen Stockalle, mutta siellähän oli koko lehtiosasta hävitetty (kokonaanko?!), joten jäi sitten ostamati. Mistä tulikin mieleeni, että jos tuut joskus tässä vierailulle nin lykkään sulle noita vanhoja English Gardeneita lainaan :)

  Näitä arkihaasteita on muuten ollut todella mukava seurata, näkee enemmän sinne kulissien taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Ferramol -etanasyötistä olen kuullut paljon hyvää myös asiakkailta. Etanat kuulemani mukaan vain kuivuvat pois!

   Löysin tuon lehden cittarista. Yritän aina kovasti kurkkia KAIKKI lehtiosastot, jos vaan löytyisi cottage garden tyylisiä lehtiä. Tänän löysin ensimmäistä kertaa! Aika herkku sisältä ja ajattelinkin kuvata sitä nyt hieman tänne bloggeriin.

   Arkihaasteeseen oli yllättävän vaikea keksiä kuvia. Tuntuu, että koulujuttujen, tiskien, pyykkien ja siivoilun, koiran ulkoilutuksen ja lasten harrastusten lisäksi ei kummia tapahdu. Mutta tapahtuuhan sitä vielä niitä arjen pieniä juttuja. :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥