sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Puutarhalauantai!


Miten ihana oli, kun päivällä paitoi aurinko! Yöllä paukkui ja natisi niin, että ajattelin katon irtoavan. Aamun sateiden aikana ehdin vaihtaa ruukkukukkiin uudet mullat ja heti kun aurinko pilkahti, pujahdin pihalle. Terassilla on kaikki valmiina kevääseen, callunat vaihtuivat narsisseihin ja pöytäryhmä odottaa kahvihetkeä. Leikkelin talven ajaksi pystyyn jääneiden perennojen varret lyhyiksi pätkiksi maan pinnalle, siistin pihaa ja aloitin tekemään risuaitaa.

Tämän kesän suurin puutarhaprojekti onkin metsänpuoleisen pihan raivaaminen! Sinne on kertynyt risukkoja, kaadettujen puiden runkoja ja epämääräisiä lautakasoja. Eilisestä rautakangen heiluttelusta kipeytyneet olkapäät saavat tänään lepopäivän, kun lähdetään jäähallille, tyttökiekkoturnaukseen. 

Oikein mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille!

16 kommenttia:

 1. Nrsisseja jo minäkin istullelin ulos...:)
  Täällä edelleen kova tuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova ja puuskittainen tuuli meilläkin vielä. Voisi jo laantua :O)

   Poista
 2. Joo, ilmoja on pidellyt ;O). Ensin satoi, sitten paistoi. No, vielä on meidän pihalla lunta ja jäätä, mutta vähemmän.. Tetet pistin minäkin pihalle ja lisää ajattelin hakea tänään. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tetet mullakin. Vielä en uskalla muuta laittaa, mutta haaveilen jo orvokeista!

   Poista
 3. Puuhakkaat puutarhapäivät ovat voittamattomia! Mukavaa sunnuntaita sinne jäähallille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun pääsee jo puutarhaan! Ihan parasta, että koko kasvukausi on vielä edessä!

   Poista
 4. Kuulostaapa mukavalta ja tehokkaalta :) Voi kuka korjais nuo kuivuneet kanervat pois meidän ovelta... no, taidan odotella vielä lämpimämpiä säitä :) Usein Oskun synttäreille oon jo laittanut ekat orvokit (4.4!), joten mahdanko skipata koko narsissit? Tääl on tänään tuullut ihan hitokseen vielä!

  Kevätiloa viikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokeista haaveilen minäkin jo! Narskuja tulee hankittua, kun niitä on kiva sitten istuttaa kukkapenkkeihin. Eivät kelpaa myyrille :O)

   Poista
 5. Samat on puuhat ja vaivat tässäkin pihapiirissä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Huh,kun tuntuu,että on tuullut kovasti jo monta päivää. Välillä on ollut sellaisia puuskia,että on saanut pelätä kasvihuoneen lähtevän lentoon ja löytyvän naapurin pihan puolelta rikkinäisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulinen sää tuntuu vaan jatkuvan! Olen haikaillut aurinkoista kävelyretkeä työpaikan ikkunoista, mutta asiakkaat ovat kertoneet voimakkaasta tuulesta. Se karistaa lenkkihaaveilut.

   Poista
 7. Ihanat puuhat, oi että. Hyvää loppuviikkoa! Aurinkoa ja kevään merkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Satu!

   Poista
 8. Keväällä pihapuuhat sujuvatkin kuin itsestään ja sitä nauttii täysin siemauksin ulkona puuhastelusta. Toivotaan, että saapunut takatalvi väistyy pian kevään tieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään paistoi aurinko ja pakkasta oli vaan muutama aste, kun kävin koiran kanssa metsäretkellä. Vaikka en päässyt kaivamaan puutarhaa, nautin täysin siemauksin luonnosta ja ulkoilusta :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥