lauantai 28. joulukuuta 2013

Utuisen vihreää

Nyt täytyy tunnustaa, että minä peijakas se olin joka sormet ristissä toivoin lumetonta ja lauhaa joulua :O) Haaveilin siitä miten saattaisin loppuun kaikki syksyllä tekemättä jääneet suunnitelmat. Ja sitä sain mitä toivoin. Utuisen vihreän joulun!


Joulunpyhät meni vikkelään rennolla otteella. Parin päivän joutenolo ja Belinda Bauerin, Kadonneet lapset -kirja nollasi kiireisen mielen. Tapaninpäivänä iskin lapion saveen ja kaivoin tuoksuvatukan (Rubus odoratus) juurakot ylös. Kuopan pohjalle laitoin juuriestemattoa. Uuteen kasvupohjaan sekoittelin soraa, turvetta, multaa sekä vanhaa savimaata ja istutin juurakot takaisin. Nyt pitäisi vatun juurineen pysyä pajuaidanteen toisella puolen. Homma jäi lyhyen valoisan ajan ja sateiden vuoksi vielä kesken. Laitan lisää kuvia tästä kohdasta kunhan sää kuivaa ja pääsen taas kameran kanssa pihalle.


Sisällä siistin lehtipinoani. Keräsin yksiin kansiin monen moisia pihasuunnitelmia ja lehdistä leikattuja inspiraatiokuvia. Opinnäytetyö on nytkähtänyt taas himpun verran lähemmäs valmistumista. Vielä pitäisi piirtää mittakaava- ja perspektiivipiirroksia. Em. lappusten lisäksi hyvänä muistipankkina toimii Pinterest. 

Sen verran kiltti olin ollut, että sain lisävalon kameraan. Luulin ensin, että objektiivini on hajalla mutta epätarkat kuvat taisivatkin olla valon puutetta. Treenailin lisävaloa aamulla. 

  Aamun valonkajo ja pöytälamppu.

Em. lisäksi lisävalo suoraan.

Aamun valonkajo, pöytälamppu ja lisävalo paperilla pehmennettynä.

Tykkään tästä valosta enemmän kuin salamasta, jota en koskaan ole oppinut käyttämään kunnolla. Tämäkin vaatii vielä harjoitusta.

11 kommenttia:

 1. Ai että miten muhevannäköistä maata, on ilo kaivaa joulukuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa on, että vielä voi kaivaa! Ilma on mitä parhain!

   Poista
 2. Onhan muuten hassua, että jouluna kaivellaan puutarhassa!
  Lisävaloa kyllä kaivattaisiin tännekin ja ihan taivaallekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan erilainen joululoma tällä kertaa.

   Poista
 3. Tänä vuonna onkin ollut pitkä puutarhakausi. Jos jaksaa, kannattaa se toki hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysäilin muutaman kuukauden ja nyt on taas intoa.

   Poista
 4. Oletpa ahkera, täällä ei edes haaveilla maankaivuusta, niin litimärkää on savi. Lisävaloa kameraan olen hankkimassa itsekin, millaisen lampun sait? Kuulisin mielelläni kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksia lisävalosta ei vielä ole ehtinyt kertyä, mutta laitan juttua kunhan maltan kuvailla. Lisävalo on Konic -merkkinen pieni valo, jonka voi kiinnittää varren avulla joko kameran runkoon tai ilman vartta lisäsalaman paikalle.

   Poista
 5. Oletpa ahkera, täällä ei edes haaveilla maankaivuusta, niin litimärkää on savi. Lisävaloa kameraan olen hankkimassa itsekin, millaisen lampun sait? Kuulisin mielelläni kokemuksia!

  VastaaPoista
 6. Sinuako tästä pitääkin kiitellä. ;) No joo... Ehkäei kuitenkaan. Millainen lisävalo sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konic -merkkinen pieni valo, jonka voi kiinnittää varren avulla joko kameran runkoon tai ilman vartta lisäsalaman paikalle.

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥