sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen adventti

  
Kaivoin koristelaatikosta paperitähdet ikkunoihin ja muutama vuosi sitten askartelemani adventtinumerot kynttilöihin. Aamukahvilla olen jo muutaman viikon saanut ihailla kukkivaa amaryllista (Hippeastrum Hortorum, Exclusive kerrottu valkoinen) Vettä olen antanut niukasti vain kerran. Varsi on silti venähtänyt ja alkanut kukkien painosta taipua. Laitoin nojaamaan lampun varjostimeen. Marketista löysin valkoiset hyasintit (Hyacinthus orientalis, White pearl). Istutin ne tekemääni keramiikkavatiin yhdessä amarylliksen (Hippeastrum, roosa) kanssa. Multaa minulla ei ollut, joten peittelin sipulien tyvet sammalmatolla. Vielä en ole kastellut niitä yhtään. Sammaleessa (ja sipuleissa itsessään) tuntuu olevan sopivasti kosteutta. Amaryllis tuskin ehtii kukkaan jouluksi, mutta ei se haittaa, kukkii ajallaan.

Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille!
Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat.  

14 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista! Mulla adventtikynttilät numeroineen ovat vielä kaapissa. Jotenkin tänään ei jaksata. Eiliset myyjäiset veivät suurimman terän ekalta adventilta. Mutta hyasintit tuoksuvat ja ehtiihän sitä!
  Pakkasta odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki mieli jo eilen kaivaa kaikki esille, muttei työpäivän jälkeen riittäneet mehut. Ei tässä vielä hoppu ole :0)

   Poista
 2. Kaunista! Amaryllis on upea! Hyvää adventtia sinulekin!

  VastaaPoista
 3. Kaunista, ihanaa. Tykkään valkoisesta amarylliksestä! Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 4. Kaunista- Puhtaan valkeaa ja vihreää :) Hyvää adventti-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, Satu ja Peppi; kiitos samoin!

   Poista
 5. No niin ai, saahan sut kiinni täältä pelakuun puolelta sentäs! :) Ihanat kuvat! Mielestäni amaryllis on kauneimmillaan just valkoisena. Mut pitääkö paikkansa, että sipulikasvit kestää kauemmin kukassa, jos sipuliin laittaa jonkun neulan pystyyn..? Kuulin tällaisen ekaa kertaa tällä viikolla ja kysyn nyt asiantuntijalta :)

  Ihanaa adventin aikaa! Mullakin on nyt ihan mehut loppu joulumarketin johdosta! Mutta lupauduin sitten Rikalaankin ensi viikonloppuna... taidan olla hullu :) Sunnuntaina luultavasti itse paikanpäällä, osuuskunnasta johtuen ei onneksi tarvi koko viikonloppua siellä töröttää, vaan voi vuorotella myyntihommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan ja entiseen ei ole paluuta. Poistin sekä tekstit että kaikki kuvat kesän lapsi -blogista. Ajatuksissa oli lopettaa kokonaan, mutta fiilistelen miltä tuntuu ja millaiseksi tämä blogi muodostuu. Aika on kortilla työn, opiskelun, kotijuttujen ja lasten harrastusten myötä. :O) You know!

   Tuohon neulajuttuun en osaa kyllä vastata, mutta kyselen töistä ja laitan viestiä myöhemmin.

   Poista
 6. Oi kauneutta! Hyasintti, lempparini. Harmi vain, että mies tukkeutuu tuoksusta, en voi kotiin ottaa... Nuuhkin aina kun tulee muuten vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintissä on kyllä vahva tuoksu!

   Poista
 7. Mä niin fanitan sun tyyliä! :)

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥