lauantai 9. marraskuuta 2013

Surulaite

Minun seuraava näyttöni on asiakkaiden palveleminen ja myymälätyöskentely kukka- tai puutarhakaupassa. Työssäoppimisjakso on paraikaa käynnissä.  Tähän näyttötutkintotilaisuuteen kuuluu asiakaspalvelun lisäksi kukkakaupan perussidontatöiden tekeminen. Asiakkaiden toiveiden mukaan tehty kimppu, asetelma ja surulaite. 

Koulussa tehtiin surulaite vain kerran. Lisää olen saanut harjoitella työssäoppimispaikalla. Olen pyrkinyt käyttämään mahdollisimman paljon erilaisia kukkia, jotta saisin harjoitusta pienten kukkien käyttämisestä isojen rinnalla/ lomassa. 

Surulaitteen tulisi olla pisaran mallinen. Se tehdään kukkasieneen ja kahvaan (surukimppu kootaan kimpun tapaan käteen ja sidotaan yhteen polyplast narulla). Ensimmäisestä tuli salmiakin mallinen, toisesta enemmän kolmio....... mutta kolmas alkaa jo olla toivotun mallinen. Näissä harjoituksissa olen käyttänyt kukkia, jotka eivät enää ole myyntikuntoisia. Siksi joistakin puuttuu terälehtiä tai kasvi on jo "lötsähtänyt". Kuvatkin ovat suttuisia kännykkäräpsyjä. Idea näkyy kuitenkin ja viikon kuluttua arvioidaankin sitten miten hyvin osaan vai osaanko ollenkaan. :O) Laitan kuulumiset, kun näyttö on ohi.

8 kommenttia:

 1. Minä pidän tuosta ensimmäisestä eniten, olkoonkin sitten "väärän" muotoinen;) tsemppiä näyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös tuosta ensimmäisestä. Se on kukkien osalta aika rajoja rikkova ja suunnittelin sen värikkään puutarhurin muistolle. Paljon luonnonmateriaaleja ja perennoja/kesäkukkia. Ja yksi syyshortensian kukintokin mahtui mukaan.

   Poista
 2. Kauniita miusta kaikki. Jokainen erilaiselle persoonalle. Tokavikassa miusta kaunista yksinkertaisuutta, ehkä himppu valkeaa lisää niiin.. Meijän viikonloppuun sisältyi isänpäiväreissun lisäksi myös näitä laitteita... Eniten oli niissä ruusuja ja liljoja?!- lienee se perinteisin. Tsemppiä näyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti stempistä Peppi! Liljaa ja ruusuja käytetään eniten. Siksi on niin mukavaa, kun pääsee kokeilemaan muitakin kukkia.

   Poista
 3. Hienoja on kaikki tyynni! Sinulla on sitä silmää tuollaiselle sommittelulle, ja jokainen työ on aina erilainen. Tykkään viimeisen hempeistä väreistä, mutta ensimmäinen on todellakin sykähdysttävä.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥