torstai 7. marraskuuta 2013

Surukimppu

Minulta on aina välillä kysytty mitä oikein opiskelen. Opiskelen puutarhuriksi. Tarkempi nimike suoritettavalle tutkinnolle on kukka- ja puutarhakaupan puutarhuri.  Saan opinnoistani valmiudet osallistua alan näyttötutkintoihin, jotka suoritetaan työssäoppimispaikoilla. Osaamista tentitään myös koululla.
Opintoni alkoivat syksyllä 2012.  Ensimmäisenä lukukautena käytiin läpi perusasiat kuten erilaiset maaperät, niiden parantaminen ja muokkaaminen. Harjoiteltiin nurmikon perustaminen ja opiskeltiin kasvioppia. Ajettiin traktorilla, ruohonleikkurilla ja avantilla. Käytettiin jyrsintä sekä trimmeriä. Opittiin em. koneiden huoltotoimenpiteet. Kokeiltiin taimikasvatusta ja hoidettiin koulun puutarhan puita sekä pensaita. Opiskeltiin puutarha-alan sanastoa ja palvelua englannin kielellä. Tehtiin kasvioita, opiskeltiin ja opittiin tunnistamaan niin luonnosta löytyviä kuin jalostettuja kasveja sekä tentittiin niiden tieteellisiä nimiä. Käytiin läpi leikkokukkien ja -vihreiden oikeanlaisen imupinnan leikkaminen ja käsittely. Tehtiin kimppuja ja harjoiteltiin kimpun kokoamisessa tarvittavaa oikeaa otetta. Helmikuussa opittiin tekemään erilaisia kukka-asetelmia. Aloitettiin opinnäytetyön tekeminen sekä tehtiin luokkaretki puutarhalle. Huhtikuussa siirryttiin käytännön harjoituksiin työssäoppimispaikoille. Tehtiin eka näyttö (työskentely puutarha-alalla). Näistä oli hieman vaikea laittaa erillisiä kirjoituksia, kun opiskelimme useaa osiota samaan aikaan. Heinäkuu vedettiin henkeä ja lomailtiin :O)

Puutarhuriopintojeni toinen lukukausi aloitettiin elokuussa. Samoista luonnonmateriaaleista ja leikkokukista mistä ensin harjoiteltiin kimppuja, tehtiin myös surukimppu. Tässä kuvia ensimmäisestä ja tällä hetkellä ainoasta koskaan tekemästäni surukimpusta. Harjoiteltiin myös kimpun oikeaoppista kantamista (alin kuva). Surukimpun jälkeen siirryttiin surulaitteisiin ja aloitettiin yrittäminen puutarha-alalla -osio, josta jo hieman edellä kerroinkin. Seuraavaksi siis surulaitteita :O)

2 kommenttia:

 1. Mahtava kimppu, juuri mun mieleen! Tätä postausta oli muutenkin kiva lueskella ja muistella viime vuotta :) Oikein paljon onnea loppuopintoihin, Minna!

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tehtävästä minäkin tykkäsin, kun saatiin itse kerätä lempikukkia Ahlmanin puutarhasta. Siellä on niin upeat kukkapenkit, että. Kiitos tsempistä :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥