keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Viikonloppuna tehtiin puutarhan viimeiset syysjutut. Aloitin seulanpääkiveystä ison koivun juurelle ja mieheni teki terrieristopparin uuden kohopenkin päähän. Silppuri kun on ottanut tavakseen kipaista suoraan terassin kulmalta multaan ja käydä pionin juurella pisulla. ;O/ Tämän stopparin toiselle puolelle istutin lumikärhön, joka kukkii vielä ihanasti. Clematis vitalba `Paul Farges´

Alennusmyynnistä löysin kohopenkkiin hieman rokkenrollia. Jaloangervo Astilbe arendsii `Rock and Roll´ kukkii valkoisin kukinnoin. Uskon, että se tuo mukavasti kontrastia tumman karmiininpunaisena kukkivaan pionin Paeonia lactiflora `Karl Rosenfield´ rinnalle. Sinisyyttä ja hopean hohtoa samaan rykelmään tuo hopeatädyke Veronica spicata subsp. incana `Sibersee´.

Niin ikään alennusmyynnistä hankkimani noropunatähkä Liatris spicata on alkanut kukkia. Jaoin ostamani juurakot (kahdesta kahdeksaan) kovalla kädellä ja olin varma, että kukinnon nuput jäävät avautumatta, mutta väärässä olin. Kauniisti alkavat avautua. Perhosten puolesta on harmi, etteivät ne ehtineet nauttia tästä mesibaarista tänä vuonna ollenkaan.

Aukkopaikan jaloangervo Astilbe Japonica aloitti uuden kukinnan.

 Syksy on värittänyt syyshortensiat Hydrangea paniculata `Grandiflora´ ja `Early Sensation´ sekä imukärhivilliviinin Parthenocissus quinquefolia.

Sormustinkukat Digitalis purpurea ovat karanneet kukkapenkistä ja niitä popsahtelee nyt sieltä täältä. Villanukkajäkkärän Anaphalis triplinervis kukkinto tuo mieleen pumpulipallot ja valtikkanauhusten Ligularia przewalskii lehdet ovat alkaneet punertua. Alppikärhöt Clematis alpina `Constance´ sekä `Blue Bird´ kukkivat uudestaan ja ovat valloittaneet omenapuun latvuksen versoillaan. Tykkään ♥

Imukärhivilliviinin juurella kukkii yhä yksinäinen punahattu Echinacea purpurea sekä muutama iisoppi Hyssopus officinalis.

Lavankaulusryytimaakin on saatu kanisuojia vaille valmiiksi. Sato on korjattu. Valkosipulit istutettu ja se naapurin pellolta haravoitu kate on alkanut itää ;O).


Koska luulin hukanneeni sormustinkukan kukkapenkistä, laitoin tulemaan uusia. Saa nähdä miten talvi koulii nämä pikkuiset. 

Aamulla mittari näytti +4 ja koko päivät on puhaltanut koleasti. Tätä postausta kirjoittaessani ulkona sataa rakeita. Mikäli säät sallivat, olisi vielä haravoitavaa, seulanpääkivien naputtelua ja rikkakasvien kitkemistä. Toisenlaiset puuhat jatkuvat koulujuttujen parissa. Seuraavaksi näytetään oma osaaminen floristiikan ja asiakaspalvelun osalta :O)

12 kommenttia:

 1. Ihania värejä ja yllättävän paljon kukkivia syksyisessä puutarhassa. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama sitkeä kukka kukkii yhä. :O)

   Poista
 2. Täällä on ollut mitä ihanin syyspäivä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista ja kaunista oli kyllä aamulla. Päivän mittaan tuuli yltyi ja raekuurokin yllätti. Syyspäivän vaihteleva kauneus näkyi.

   Poista
 3. Sait sitten kylvettyä sen syysviljan;) Upeita kärhöjä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan kokeiltua viljelyäkin :O) Harasin itäneet oraat irti mullan pinnasta ja hyvin lähti. Saa nähdä miten keväällä käy.

   Poista
 4. Mahdottoman paljon pihalla kuitenkin kukkii edelleen. :) Opiskeluintoa toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskeluinto on hieman hakusessa, sillä nyt pompataan mun mukavuusalueen ulkopuolelle. Sitkeästi meinaan kääntää inhokin positiiviseksi asiaksi. Harjoitustakin tarvitaan vielä, mutta kuukausi on aikaa opiskeluun.

   Poista
 5. Ihana kasvimaa sinulla! Jokin pisustoppari meilläkin pitäisi olla. Mikki on alkanut käydä lorolla sisäänkäynnin viereisessä kukkapenkissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pisustoppareita tarvittaisiin meillä muitakin, mutta tähän tuli tehtyä äkkiä kun pioni ei yhtään tykännyt suihkusta. Muuttui ihan ruskeaksi. Toivottavasti sain sen pelastettua.

   Poista
 6. Sullahan on siellä ihan kesäinen kukkaloisto vielä.

  Intoa opiskeluun! Välillä on ihan hyvä käydä mukavuusalueen ulkopuolella ;) Tätä meille useasti sanottiin kun kuntoremontissa jumpattiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipahdus mukavuusalueen ulkopuolelle kannatti. Kun otteisiin tuli varmuutta on sitominenkin ihan mukavaa puuhaa :O)

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥