lauantai 31. elokuuta 2013

Sain punottua pajureunuksen valmiiksi. Mieheni rakensi terassin ylijäämälaudoista penkille takareunan. Kärräsin laatikon täyteen multaa ja aloitin miettimään alustavaa istutussuunnitelmaa. Aikaisemmin en ole ollut näin harkitseva, vaan laitan kasvit siihen missä tilaa on ja valovaatimukset täsmäävät. Suunnitelma on koulujuttuja, you know :O)

Istutin penkkiin sekä valmiita taimia että kylvin siemeniä. Pionin ympärille Astrantia major, isotähtiputki sekä Campanula latifolia, ukonkello. Molemmat lajit vaativat kylmäkäsittelyn, jonka talvi hoitaa puolestani. Toivon.

Kaivoin edellisen kuvan taustalla näkyvästä perennapenkistä kaksi ruskettunutta ja huonosti voivaa pionin alkua pois. Toinen siirrännäisistä oli sattumalta sama lajike kuin tänä kesänä hankkimani terhakka taimi, Paeonia lactiflora `Karl Rosenfield´ tai ainakin luulen niin. Sen edessä oli taimilappu. Voi myös olla niin, että lapset ovat sen siihen siirtäneet. Aika näyttää, sillä pioni kukkii n. 3-4 vuoden päästä istutuksesta. Pionien edessä  karpaattienkello Campanula carpatica `Weisse Clips´.

 Keskellä penkkiä Liatris spicata, noropunatähkä.

Noropunatähkän toisella puolella Paeonia lactiflora `Sarah Bernard´ sekä toinen pelastamistani taimista, jonka lajiketta en muista. Toivottavasti nämä huonokuntoiset alut alkavat kukoistaa ja lajike/et selviää sitä kautta.


Penkin aukkopaikkoja täydentämään kylvin perennojen siemeniä jo ennen pajunoksien katkomista.

Elokuun päivien aurinko ja lämpö ovat tehneet tehtävänsä ja ensimmäiset siemenet ovat ehtineet sirkkalehtivaiheeseen. Siirsin nämä alut suojaan ja heitin syyslannoitteet jo olemassa oleville kasveille. Huomenna pitäisi sataa koko päivä.

20 kommenttia:

 1. Komea kukkapenkki tulossa! Minä en osaa suunnitella lainkaan, vaan istuttelen aina mutu-periaatteella, mikä monesti teettää työtä myöhemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mullakin oli ennen, mutta nyt pitää suunnitella kun se kuuluu osana koulutustani :O)

   Poista
 2. Näyttää hienolta! :) Toivotaan, että kylmäkäsittely toimii kiltisti ja penkki kukkii kesällä komeasti.

  VastaaPoista
 3. Vautsi mikä pajuaita! On siinä varmaan menny aikaa? Kummasti sitä muuten opiskelujen kautta alkaa miettiä juttuja eri tavalla :)

  Opiskeluiloa tähänkin syksyyn♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuohon aikaa meni, vaikka tuore ja notkea paju on helppoa punottavaa. Täällä vaan ei mikään työ etene keskeytyksettä. Tiedät varmaan tunteen :O)

   Poista
 4. Istutin viime kesänä muutaman pionin, joista osa kukki jo tänä kesänä, osa ei tehnyt edes nuppua. Toivottavasti ensi vuonna loputkin innostuvat. Penkkisi näyttää viimeistellyltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisikin aika ihana saada nauttia pioneista kukkivana jo ensi kesänä. :O)

   Poista
 5. Näyttääpä pätevältä :) Olen niin ihastunut tuohon siun pajureunukseen, että olen tehnyt jo tiedusteluja tuosta raudoituksesta. Mummin mökillä olisi, jos vaan vielä sais sen kotiokin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kivaa puuhaa se on.

   Poista
 6. Kaunis pekki...tuo pajuaita on tosi hieno!

  VastaaPoista
 7. Upea pajureunus, tuollaisen tahtoisin! Ihan samaa sadetta katselin kun heittelin syyslannoitteita :)

  VastaaPoista
 8. Hieno pajureunus! Näyttä tosi kauniilta!

  VastaaPoista
 9. Komea pajuaita! Siihen on kulunut muutama tovi aikaa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥