tiistai 20. elokuuta 2013

Arvatkaa olenko oksasakset kainalossa hyppinyt pitkin ojan reunostoja? Olen. Sähkökaapelia maahan kaivavien työmiesten urakka on saapunut lähelle meidän taloa. Sovin naapurin kanssa, että saan kerätä pajua ojan reunalta ja tiedän, että nyt ei olisi oikea aika siihen hommaan, mutta jos jään odottamaan lehtien tippumista, ei minulla ole enää mitä kerätä. Pajut jäävät telaketjujen alle. Pakko toimia nyt. :O)

Pajunoksien keräys aikaisti yhtä syyssuunnitelmaani. Pääsin aloittamaan uutta perennapenkkiä. Pajuseinämän tavoin, pujottelen raudoitusverkkoon pajua. Tästä tulee penkille reunus. Verkko näyttää hirmu korkealta, sillä sitä ei ole vielä kaivettu maahan. Pujottelu on mukavampi selälle kunnei tarvitse kyykkiä. Taustalla näkyvää pajuseinämää olen joutunut hieman purkamaan, sillä uskon sähkömiesten vievän myös tolpan mennessään. Aika näyttää miten käy.

Täällä paistaa aurinko. Sopiva päivä pujottelun jatkamiselle :O)

11 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea. Tuota vois lainata...

  ps. Ihana kuvasarja tuossa illa. Voin kuvitella, että on ollut mahtava iltahetki!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää. Pajun pujottelu verkkoon onkin fiksu idea! Meillä lapioidaan mursketta - ei niin mukavaa mutta hyödyllistä toki sekin...

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvälle alulle ja tuo valmis seinäkin on niiin kiva! Tykkään näistä luonnonmatskujutuista. Ihan parhaita!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, minäkin olen haaveillut pajuaidasta johonkin kohtaa puutarhaa...

  VastaaPoista
 5. Loistava idea yksinkertaisista materiaaleista.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille! Tykkään tästä tekniikasta itsekin, sillä tuoreita pajuja pujotellessa ne saa tiheästi, mutta oksien kuivuttua, aitaan jää rakoja. Pajuja on helppo lisätä rakoihin myöhemmin, kun taustalla on verkkoa tukena. Ja luonnonmatskuista tehtynä se on lähellä sydäntä.

  VastaaPoista
 8. Hieno idea!
  Taas uusi projekti ensi kesälle. Voisiko keväällä kerätä pajuja valmiiksi kesän pujontaa varten? Vai menenkö nyt saksimaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Luulen, että paju pitää kerätä just keväällä tai myöhään syksyllä kun siinä ei ole lehtiä. Eikö se ole taipuisamapaa ja kestävämpää siten? Tässä pujotteluhommassa ei haittaa vaikka paju hiukan murtuisikin. Raudoitusverkko pitää oksat kuitenkin paikallaan. Tämä talvi on ollut otollista aikaa pajun keräämiselle. Ainoa haitta on aikaisin laskeutuva pimeys.

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥