torstai 23. toukokuuta 2013

Puutarhassa kukkii jo ihanasti. Vanhat tutut perennat ilahduttavat kasvullaan joka kevät. Kukassa kevätkaihonkukka (Omphalodes verna), kevätvuohenjuuri (Doronicum orientale) sekä herttavuorenkilpi (Bergenia cordifolia). Sipulikukista ehti ensimmäisenä helmililja (Muscari armeniacum) ja nyt kukkii jo kerrottukukkainen perunanarsissi `Brial Crown` sekä tulppaanit. Kauniin sinikukkaisen maton omenapuiden alle on levittänyt lemmikki. Onkohan tuo nyt sitten luhta- vai peltolemmikki? En osaa sanoa. 

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Totta. Kaikki on just nyt niin kaunista.

   Poista
 2. Kaunista! Tämä on puutarhan parasta aikaa, kun joka päivä ilmestyy uusia kukkijoita.

  VastaaPoista
 3. Ihania. :) Mikä toi ylimpien kuvien kukka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kesälumipisara (Leucojum aestivum 'Gravetye Giant')

   Poista
 4. Ihanan herkkiä kuvia! Tuo kevätkaihonkukka on uusi lempparini. Olen sitä siirtänyt naapurilta isot matot parin vuoden aikana. Hyvin onnistuu siirto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkaihonkukka ei tunnu piittaavan siirroista. Kunhan juurtuu paikalleen, niin leviää runsaasti. Kauniisti kukkiva maanpeittoperenna.

   Poista
 5. Ihania keväänkukkia ja samaa aioin sanoa kuin Nonna, että tänä keväänä olen ihastunut tuohon kevätkaihonkukkaan. Sitä olen monilla nähnyt, vaan en tänään puutarhamyymälässä nähnyt. Pöh. Ihan mieletön on tuo teijän pihan muutos! Ja mihin vielä johtaakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Täällä taas lapiot ja kuokat heiluu uutta muutosta tehdessä. En malta edes koneella käydä iltaisin :O)

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia! Luoonto on juuri nyt mielestäni kauneimmillaan ja joka päivä löytää uusia kukkivia kasveja niin luonnosta kuin pihastakin!

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥