keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kevät etenee. Vielä illallakin sää on lämpimän aurinkoinen. Samalla kun apurini zoomaili joutsenten touhuja pellolla, minä kuvasin kevään edistymistä. Viime vuonna istuttamani ruusuangervo (Spiraea japonica `Froebelii´) on lupaavasti silmuja täynnä. Silppurin tassujen alla näyttää suikeroalpi (Lysimachia nummularia) vielä ihan ruskealta. Kyllä se siitä.

 
 Idänsinililja (Scilla siberica) ja
 
kevätkaihonkukka (Omphalodes verna) kukkivat. Hyttysetkin ovat heränneet.

 Kesäpikkusydän (Dicentra formosa).

Kevätvuohenjuuri (Doronicum orientale).

Tulppaanit (Tulipa) ja isopäivänkakkaraa (Leucanthemum x superbum).

Rohtoraunioyrtti (Symphytum officinale).

Taustalla näkyvän ison idännunikkon (Papaver orientale) sain kerran ystävältä ja etualan pienemmät alut olen kasvattanut itse siemenestä. Ilahduttaa aina, kun hangen alta työntyy jotakin itse kasvatettua. Tässäpä ilouutiset pihamaalta, mutta sitten on se kasvilava...


Niin ihanalta kuin aikainen salaattisato ajatuksena tuntui ja on sinne iskenyt jokin eläin/eläimet. Salaattien versolehdet on syöty ja jäljellä on enää vain rangat. Aluksi arvelin pakkasen vieneen alut, mutta tänään löysin mullan pinnalta tällaisen liikkuvan joukon. Iso musta koppakuoriainen tms. alla ja paljon pieniä oranssinvärisiä hämähäkiltä näyttäviä ötököitä selässä (joukossa muutama muurahainen). Pyydystin ne voikukanlehdelle (muutama oranssi pääsi kyllä karkaamaan) ja yritin ottaa kuvan mahdollisimman läheltä, mutta tämän parempaa en saanut.  En tunnistanut näitä, tunnistako sinä? Ajattelin vaan, että kannattaako minun kylvää ko. lavaan enää mitään tänä keväänä? Pitäisikö ryhtyä myrkytystoimiin?

9 kommenttia:

 1. Ihanasti kasvaa kaikenmoista. Minulla kevätkaihonkukka on vasta aivan miniminiasteella, juuri ja juuri lehtiä maasta työntäneenä. Siirsin siitä osan mahdollisesti otollisempaan paikkaan, mutta saa nähdä. Skillameri on aivan silmiähivelevän ihana!

  Harmi noita ötököitä. Ilmeisesti nuo toiset yrittävät ainakin kovasti hankkiutua isosta möhkäleestä eroon, mutta onko se tarpeen vai pitäisikö niitä pienempiä pelätä sen sijaan? En todellakaan tiedä. Toivottavasti eivät ole pysyvää laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skilloja meillä riittää ja ovat niin ahkeria leviämään, että niistä kasvaa kauniita mattoja kaikkialla.

   Ilmeisesti hätäilin turhaan noita ötököitä. Eivät ole iskeneet esikasvatettuihin salaatteihin, jotka ehdin jo siirtää lavalle.

   Poista
 2. Ihanasti sinulla jo kukkii:) Minulla vasta krookuksia näkyvissä. Enpä tiedä noista öttiäisistä...minustakin tuntuu, että oisko noi pienemmät tehneet tuhojaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaattien sirkkalehtien häviäminen jäi nyt vähän mysteeriksi. Toivon, etteivät ötökät palaa enää.

   Poista
 3. ♥ oi,mitä kaikkea kaunista puutarhastasi löytyykään ja suloinen hännänheiluttajakin!

  VastaaPoista
 4. Voi söpöys miten hieno kuva hauvelista♥ Ja ihania kuvia pihalta muutenkin!

  VastaaPoista
 5. Aivan mainio ja ihana koira sinulla! Mukava selata näitä vanhojakin postauksia täältä varsinkin näin keskellä talvea.

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥