perjantai 3. toukokuuta 2013


Kylläpä meni viikko vikkelään. Keskiviikon vapaalla tuntui ihan sunnuntailta, torstai oli kuin maanantai ja tänään jo perjantai. Näitä tynkäviikkoja lisää :O) Ensikylvöjen jälkeen olen jokaisena aamuna käynyt kurkkimassa kasvilavan sisälle. Sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta, alkoivat salaatit itää kymmenessä päivässä. Tänä pakkasaamuna olin varma, että alut on menetetty. Kasvilavan ikkunat olivat kuurassa. Sisältäpäin. Toiveikkaana nostin ikkunat hieman auki ja painelin töihin. Näin alkuun olen käyttänyt heinäseipäitä pitämään ikkunoita auki. Seuraavalla arkivapaalla aion hankkia rautakaupasta kunnon hakaset. Kiitos ideasta Maria ja Nonna ♥

Mukava oli töistä tullessa huomata, että alut voivat mainiosti. Useita senttejä venahtanut ruohosipulikin oli yhä voimissaan. Ensi yöksi laitoin villaviltit ikkunoiden suojaksi. Toivottavasti yöpakkaset eivät nyt pääse lavan sisälle. Hyviä suojausvinkkejä otetaan vastaan!


Tälle viikolle osuivat puutarhapainotteiset postipäivät. Työpaikalta nappasin uunituoreen taimihinnaston, jonka minulle vieraita kasveja olen alkanut opettelemaan. Hinnaston uutuuksista löytyy mukavasti tietoa näistäkin lehdistä. Puutarha laatikossa -kirjan pikaselaus vaikuttaa lupaavalta. Siitä aloitan :O)

9 kommenttia:

 1. Tynkäviikkoja saisi olla kaikki toukokuun viikot, puuhaa kun riittää pihamaalla! Hienosti ovat itäneet salaattisi. Minäkin olen iloinnut lavan suojissa kasvavista retiiseistä ja salaateista, ensi vuonna voisi laittaa siemenet lavan multiin jo aikaisemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Suomen kesä on niin lyhyt, että silloin voisi kaikki viikot olla lyhyitä. Saataisiin ajan kanssa möyriä mullassa js nuoret saisivat enemmän kesätöitä.

   Poista
 2. Oi miten kiva lukea tätä sivustoa. Niin ihana nimikin tällä. Tarviikos nuo kasvilavat sitten muovittaa? Olen vain laittanut mullat tai alle semmoisen kankaan kylläkin. Niin ja Helmi onkin toipunut nopsaan ja hyvin, taas päästään lenkkeilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että piipahdit lukemaan Eija. Kasvilavat kannattaa muovittaa, jotta puu pysyy kunnossa pidempään eikä multakaan kuivu niin nopeasti. Mukavaa kuulla, että Helmi parani hyvin.

   Poista
 3. Hienosti ovat salaattisi itäneet. Ne yöpakkaset saisivat kyllä jo pysyä poissa! Minullakin on tuo Puutarha laatikossa juuri lukemisen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin kuitenki menettää kuvan alut, mutta onneksi pussissa riittää siemeniä. Otan tämän takapakin luonnollisena harvennuksena. :0)

   Poista
 4. Tuli tuosta sun Pinkki Pelakuu -bloginimestä mieleen: Viime syksynä laitoin omat pinkit pelargonit kompostiin, mutta onhan se vähän tuhlausta, jos ne saisi kukkimaan seuraavana vuonna uudestaan. Eli, kannattaisikohan yrittää kokeilla pitää pelargoneja hengissä talven yli, ja jos kannattaa, niin mitenkähän se olisi paras toteuttaa? Meillä ei ole kellaria, mutta puolilämmin autotalli, jossa ei ole kyllä ikkunaa.

  VastaaPoista
 5. Kannattaa kyllä yrittää. Pelakuut tulisi talvettaa viileässä ja ikkunalla. Minulta puuttuu tuollainen tila myös, mutta olen saanu omani säilymään eteisen ikkunalaudalla. Tässä tilassa on vain matala lattialämpö.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Minna vastauksesta. Meillä on portaikossa sellainen lasitiili-ikkuna, joka on aika viileä paikka. Taidan kokeilla sitä. Jos pelakuut kuolee talven aikana, niin sitten vaan kompostiin. Ihanaa kesää puutarhassa =o)

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥