sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Valmista tuli :O)


Vielä kerran kasvilavasta :O)
Siinä on nyt ikkunat.
Ei tarvinnut minun ruveta niitä sovittelemaan.
Toimin vaan assistenttina saranoiden ruuvausvaiheessa.
Kurkataan vielä kokonaisuutta. Lava on rakennettu kokonaan kierrätysmateriaalista. Kolhiintuneet lekaharkot eivät kelvanneet rakennuksen alle, mutta menevät hyvin tässä. Ne muodostavat pohjakehikon. Runko nikkaroitiin terassin rakentamisesta jääneistä laudanpätkistä. Ikkunat on yläkerrasta puretut. Eivät olleet tarpeeksi isot peittämään koko etureunaa, mutta ratkaistiin kokoero jättämällä yläreunaan muovi. Niittasin muovia myös sivuihin. Koska tähän paistaa koko päivän aurinko ja lava lämpenee, revin hellepäivinä muovin pois niittien alta ja nostan ikkunat, niin saan ilmanvaihtoa ja viileyttä. Jos sattuu sateinen kesä, niittaa muovit suojaksi. Jokin kätevä systeemi pitäisi vielä keksiä, jotta ikkunat pysyvät auki vaan vähän. Onko sinulla ehdotuksia? Ikkunankarmien hilseilevä maalipinta pitää myös poistaa ja suojata ne uudelleen.Tänään oli kyllä niin kaunis ja vähätuulinen sää, +10 mittarissa. Osa pihasta tuli haravoitua ja muutama herukkapensas leikattua. Lavalle kylvin jo koemielessä erilaisia salaatteja ja kukkakaalia. Vaikka täsmäsää ei lupaile kuin yhden asteen pakkasta muutamalle yölle, en vielä uskaltanut kylvää muuta ulos. Katsotaan mitä seuraava viikko tuo ja alkavatko salaatit itää. Mukavaa viikkoa kaikille :O)

16 kommenttia:

 1. Oi miten pätevä kasvilava - vau! Ei muuta kuin hyvä ä kasvua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että nyt pysyy myyrät pois mun ryytimaaltani :0)

   Poista
 2. Hieno ja varmasti lämmin! Minäkin kokeilen nyt ihan koemielessä varhaisia lavakylvöjä. Me ratkaisimme ikkunoiden raollaan pitämisen sellaisilla pitkillä hakasysteemeillä, jotka ruuvattiin kiinni ikkunoiden etureunaan ja sitten porasimme lavan yläosan reunaan reiät haan koukkuja varten. Äh, vaikea selittää, mutta näet ne kuvissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiluja on aina kiva tehdä. Viime vuonna laitoin tähän ostotaimet, kun valmistui vasta esikasvatusajan jälkeen. Kävin kurkkaamassa hakasia. Kätevältä näyttää. Kiitos vinkistä.

   Poista
 3. Tuossa onkin hyvä aloittaa kylvökausi ulkona! Onnea kasvatukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kiva kokeilla tällaistakin kasvatustapaa.

   Poista
 4. Ihana systeemi sulla! sellaista hakasjuttua ajattelin minäkin!

  VastaaPoista
 5. Voi jösses miten ihanan rouhea ja maalaisromanttinen on sun pöytäsi/lavasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Teija! Itsekin tykkään kovasti.

   Poista
 6. Hieno lava! Onnea kasvukauteen! Ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Minulla on sinulle blogissani tunnustus (http://metsakukkia.blogspot.fi/2013/04/tunnustus.html) :)

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥