lauantai 6. huhtikuuta 2013

 


Mikä ihana aurinkoinen lauantai. Viikon aikana on hanki laskenut monta senttiä ja pääsin jo käsiksi kasvilavaan, jonka sisältä minua tervehti ihana lämpö. Kannoin heti osan taimista siksi hetkeksi ulos, kun ruukutin toisia. Huomenna nähdään miten shokkihoidosta pitivät.


Tämän kasvilavan rakensin viime vuonna kesäkeittiön takapuolelle. Ideana oli saada kokkailuun tarvittavat yrtit suoraan hellan kupeesta. Lumisen talven varalle nostin ohuen keskipuun suojaksi vanhan hetekan. Alareunan tueksi Leca -harkkoja. Päälle niittasin muovia, jonka asettelin kivien avulla tiiviisti maata vasten. Ei päässyt tuuli riepottelemaan ja oli ilo huomata, että paketti säilyi ehjänä. Tälle kesälle jäi pysyvän kannen tekeminen. Rullattava muovi ei ole roimiva ratkaisu tähän.
Kasvilavan pohjalle laitoin juurimaton (näkyy valkoisena kaistaleena taimien takana), paksusti risuja sekä sonninsontaa. Nämä kerrokset peittelin muhevalla multapeitolla. Ennakkoaavistuksistani huolimatta terassilla ei haissut navetta vaan lavassa kasvoivat rehevästi tomaatit ja yrtit. Tänä vuonna jatkuu sama meininki. Ruohosipuli vihertää jo lupaavasti.
Kasvilavan oikeassa reunassa (lapioiden alla) pilkahtaa kaksi kuormalavaa, joista kokoan taas apu-/ taimipöydän kunhan maa alta sulaa.  Siitä lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Hieno lava! En osannut sitä kuvauksien perusteella kuvitella, mutta tuo kesäkuva auttoi hahmottamaan. Mietin itsekin jotain viljelyideaa, luultavasti teen jonkinlaisen laatikon meidän pihaan ja toivottavasti vielä täksi kesäksi. Haaveilen omasta parsakaalista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Piia! Viime kesänä lava jäi kuvaamatta, mutta tänä kesänä ajattelin tehdä siitä vielä juttua kun koko nurkka valmistuu. Tsempit omille pihasuunnitelmillesi!

   Poista
 2. Hei täällähän on sulla tosi kiva blogi, jäänkin heti lukijaksi! Mahtava idea tuo pajujen pujottelu raudoitusverkkoon!! Ei tarvitse osata mitään sen kummempia sidonta tekniikoita yms. kun voi vaan pujotella ne suoraan. Laitoitko ne kaaretkin vaan pajun pätkistä pujottelemalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa lukijaksi. Kaaret tein pitkistä pajuista, jotka pujottelin suorien lomaan.

   Poista
 3. ♥huippu hieno lava! kohta päästään puutarhahommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuskin maltan odottaa, että saadaan muuttaa pihalle.

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥