lauantai 20. huhtikuuta 2013

Apu- / taimipöytä


Meidän piha alkaa olla lumeton! 
On aika koota apu- / taimipöytä. Pystytin kaksi pientä kuormalavaa päätyihin. Tasoiksi sahasin vanhoja lautoja, jotka naulasin päistään kiinni lavoihin. Ylähyllyn löysin valmiina Citikkamiehen verstaalta. Se on vielä irtonainen ja kallellaan (nojaa tiiliseinämään). Naulaan kiinni, kunhan saan ikkunat kasvilavaan. Siihen projektiin tuli pientä fiksaamista, kun mitoiltaan passelia ikkunaa ei löytynytkään. Pienellä sovittelulla uskon saavani löytämistäni ikkunaruuduista hyvän kannen.
Jossain jouluasetelmassa tullut puulaatikko sai uuden tehtävän lokerikkona. Säilytän siinä nyt siemenpusseja, jotka seuraavaksi aion kylvää. Aika näyttää kertyykö lokeroon liikaa sadevettä ja joudunko sen siitä poistamaan. Tukinarun pussin virkkasin muutamia vuosia sitten. 
Huomenna meinaan laittaa kasvilavaan ikkunoiden lisäksi punajuuret ja salkopavut. Peukut pystyyn etteivät myyrät löydä kasvilavalle vaan saataisiin mekin maistaa satoa. 

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tunnelmia, ulkona on nyt niin kivaa ettei koneella malta kohta isyua ollenkaan, pitäisiköhän julistaa ittelleen heti blogitauko:D Ei vaite,s ei sitä malta olla hiljaa kuitenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuuli eilen niin kylmästi, että oli pakko tulla välillä lämmittelemään sisälle. Tämäkin blogi alkaa vilkastua sitä mukaa kun pihallakin alkaa tapahtua. Ei sitä maltakaan olla kirjoittamatta jotakin :O)

   Poista
 2. Hieno pöytä! Lähes sama tilanne meidän pihalla, aloitin tänään taimien karaisun joka ei tainnut mennä ihan nappiin. Ainakin yksi tomaateista heitti henkensä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä karaissut taimia kuin yhtenä päivänä. Kun saan tuon lavan kuntoon, niin sitten alan sen työn. Harmittavaa, että sulla tuli heti pientä takapakkia ja tomatintaimi pääsi kuolemaan. Minä en onnistu saamaan tanakoita tomaatintaimia itse vaan ostan muutaman aina valmiina torilta :O)

   Poista
 3. Peukutellaan. Meillä valtattiin tänään tulevat kasvilavat.

  VastaaPoista
 4. hei, täällähän näitä juttuja onkin. kiva :) istutspöytäsi kuulosti näpppärältä! voisin ihan vaan koristeeksikin ottaa semmoisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutuspöytä toimi tänään myös hyvänä alustana sinapille ja ketsupille, kun grillattiin ekat makkarat :O)

   Poista
 5. Ihanan rustiikki istutuspöytä kaikkineen! Kiva kun kävit jättämässä viestin, löysin minäkin tänne.

  VastaaPoista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥