maanantai 17. syyskuuta 2012
Vanhan vesivoimalaitoksen (1875-1899) ympäristö Loimijoen varrella on yksi suosikkipaikoistani Forssassa. Perjantain kauniin kuulas sää houkutteli aamukävelylle Kehräämön alueelle. Matkan varrella yritin muistella edellispäivänä opetettuja puulajeja. Keräsin lehtiä kuivatettavaksi kasvioon. Enää ei riitä, että erotan kuusen ja koivun. Nyt pitää muistaa miten raudus- ja hieskoivun erottaa toisistaan. Näissä kuvissa pilkahtaa (metsä)vaahtera (Acer platanoides), Pirkanmaan maakuntakasvi tuomi (Prunus padus) sekä rauduskoivu (Betula pendula). Tunnistatko sinä eri puulajit?

4 kommenttia:

 1. En :D Mutta uskon positiivisesti oppivani ne. Tosin, muutamasta en enää ollut ollenkaan varma kuvauspäivän jälkeen, iik.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tunne mullakin. Arboretum sekoitti pään ja nyt yritän oppia ne ratkaisevat erot, jotta läpäisen kokeen!

   Poista
 2. Forssassa on yllättävän paljon kivaa ja kaunista. Pitäisi poiketa useammin! Minä ehdin puolivuotisen akateemisen urani aikana läpäistä puulajitentin, vaan on aika moni vieraampi nimi jo haihtunut päästä kahdeksassa vuodessa ;) näitä arkipuita vielä toivon tunnistavani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Forssassa on paljon vanhoja kauniita rakennuksia. Ja hyvät palvelut. Vieraskieliset nimet on mun kompastuskiveni tentissä. Ja miten kukaan voi ne kaikki muistaa ;O(

   Poista

Mukavaa, että kävit vierailulla ♥